Monday, March 15, 2010

Wasiat Imam Hassan Al-Banna

Posted by Lyana..ALLAH's Slave!! at 7:38 PM 0 comments
Saudaraku..
janganlah engkau berputus asa..
kerana putus asa bukanlah akhlak seorang muslim
ketahuilah bahawa kenyataan hari ini adalah impian semalam
dan impian hari ini adalah kenyataan hari esok
waktu masih panjang dan hasrat akan terwujudnya kedamaian
masih tertanam dalam jiwa masyarakat kita
meskipun fenomena-fenomena kerosakan dan kemaksiatan
menghantui mereka
yang lemah tidak akan selamanya lemah
dan yang kuat tidak akan selamanya kuat..




Sunday, March 14, 2010

My Vacation

Posted by Lyana..ALLAH's Slave!! at 9:37 PM 2 comments

   Semalam pergi kat Taman Negara Lagenda..best sangat sebab tak ramai orang!tempatnyer pun bersih,tak macam Hutan Lipur Gunung Ledang walaupun daripada aliran yang sama..nak masuk tu memang mencabar! pusing sana,pusing sini,belok sana,belok sini.masa dah sampai tu,kabus memang banyak.pastu penjelajahan pun dimulakan...

     Naik punya naik,akhirnya sampai gak!Kolam Mahligai,stop kat sinilah.Airnya dalam tapi taklah dalam sangat.masih boleh digunakan oleh kanak-kanak berumur 12 tahun dan ke bawah..dari pukul 9.30 kitorang sampai,jejak pukul 1.45 baru balik!datang tadi dengan sepupu mak,balik pun ikut family dialah..


     Time nak balik tu,tiba-tiba ade sorang mamat ni datang.Pelik gak,nape kan?rupenye,kene daftar dulu!tadi masuk main menonong aje!tak perasan pun kene daftar dulu.. malas nak cakap banyak,ikut je la.dewasa kene bayar rm5 and disebabkan ade 6 orang student,kene cas rm18.so,totalnya:rm38..oklah kan?
berpatutan..sesuai dengan keadaan tempat tu yang bersih.

Monday, March 15, 2010

Wasiat Imam Hassan Al-Banna

Posted by Lyana..ALLAH's Slave!! at 7:38 PM 0 comments
Saudaraku..
janganlah engkau berputus asa..
kerana putus asa bukanlah akhlak seorang muslim
ketahuilah bahawa kenyataan hari ini adalah impian semalam
dan impian hari ini adalah kenyataan hari esok
waktu masih panjang dan hasrat akan terwujudnya kedamaian
masih tertanam dalam jiwa masyarakat kita
meskipun fenomena-fenomena kerosakan dan kemaksiatan
menghantui mereka
yang lemah tidak akan selamanya lemah
dan yang kuat tidak akan selamanya kuat..




Sunday, March 14, 2010

My Vacation

Posted by Lyana..ALLAH's Slave!! at 9:37 PM 2 comments

   Semalam pergi kat Taman Negara Lagenda..best sangat sebab tak ramai orang!tempatnyer pun bersih,tak macam Hutan Lipur Gunung Ledang walaupun daripada aliran yang sama..nak masuk tu memang mencabar! pusing sana,pusing sini,belok sana,belok sini.masa dah sampai tu,kabus memang banyak.pastu penjelajahan pun dimulakan...

     Naik punya naik,akhirnya sampai gak!Kolam Mahligai,stop kat sinilah.Airnya dalam tapi taklah dalam sangat.masih boleh digunakan oleh kanak-kanak berumur 12 tahun dan ke bawah..dari pukul 9.30 kitorang sampai,jejak pukul 1.45 baru balik!datang tadi dengan sepupu mak,balik pun ikut family dialah..


     Time nak balik tu,tiba-tiba ade sorang mamat ni datang.Pelik gak,nape kan?rupenye,kene daftar dulu!tadi masuk main menonong aje!tak perasan pun kene daftar dulu.. malas nak cakap banyak,ikut je la.dewasa kene bayar rm5 and disebabkan ade 6 orang student,kene cas rm18.so,totalnya:rm38..oklah kan?
berpatutan..sesuai dengan keadaan tempat tu yang bersih.
 

KUDAMBA CINTA ILAHI.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez